Om oss

Her på disse sidene vil du finne masse informasjon om torsk, skrei, Lofoten og det arrangementet som heter «VM i skreifiske». Vi skriver om alt fra Lofoten som turistmål, til torskens betydning i utlandet, på eksotiske steder som Brasil. Vi kommer inn på praktisk info om kring VM i skreifiske, og vi gir deg litt opplysninger om hva du må huske på om du har lyst til å være med.

Litt historie blir det også, for Lofotfisket er historisk. Det går tusenvis av år tilbake i tid, og det har alltid vært masse aktivitet i Lofoten i vintermånedene.

I Norge er torsk nærmest et nasjonalsymbol selv om det norske konsumet av torsk lenge var synkende. Vi kommer inn på dette med matkultur, og hvordan torsken, og skreien, har påvirket landet. Og mattradisjonene vår. Selvsagt setter vi torsken i fokus, og glem ikke at klippfisk lages av torsk. Du kan lage torsk på mange måter, men torsk og skrei har alltid vært det foretrukne utgangspunktet for klippfisk.

Bacalao er navnet på en rett som nordmenn spiser en del av. Dette er en klippfiskrett som er populær her, men den kommer fra Spania. Historien bak oppskriften er interessant, og vi skriver litt om dette.

Dersom du vil vite mer om torsk og skrei, og kanskje også Lofotfisket og skreisesongen er det bare å klikke seg litt rundt her inne.

VM i skreifiske går av stabelen hvert eneste år. Stedet er selvsagt Lofoten, der skreien kommer inn for å gyte mellom januar og april. Verdensmesterskapet går helt på siden av den kommersielle fangsten, og handler mer om det sosiale.

Men det handler om å fiske opp den største skreien.

Skrei kan bli stor, godt over 30 kilo. Og en artig detalj er at Lofotposten hvert år gir en kilo kaffe til alle som klarer å få opp en fisk over 30 kilo. Du kan delta på egen hånd, eller på lag. All den informasjonen du trenger finner du her, i tillegg til en rekke flotte bilder. Blant annet et par glimtskudd fra den såkalte Kanstadsamlingen, som er bilder fra gamle dager i Lofoten.

Torsk og skrei er viktige fisker for Norge og nordmenn, og om du liker torsk skal du unne deg opplevelsen det er å oppholde seg i Lofoten når Lofotfiske foregår. Les artiklene her og la deg inspirere, og meld deg gjerne på VM i skreifiske.

Lofoten utsikt
Lofoten utsikt